COVID-19 PANDEMİSİ SATIŞLARDA DÜŞÜŞE YOL AÇTI

Schaan (FL), 27 Ocak 2021 - Hilti Grup'ta koronavirüs salgınının izleri görülmeye devam ediyor: İyileşme belirtilerine rağmen, Hilti'nin 5,3 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşen 2020 yılı satışları, önceki yılın yüzde 9,6 altında kaldı. Yerel para birimleri bazında düşüş yüzde 4,3 oldu.

CEO Christoph Loos geçtiğimiz mali yıl için “2020'nin son dört ayında toparlanma belirtileri daha da sağlamlaştı ve satış rakamlarımız düzene oturdu. Toplam satışlar, beklendiği gibi önceki yılın altında ve bu da düşüşün başlangıçta korkulandan daha az şiddetli olduğu anlamına geliyor” yorumlarında bulundu.

İsviçre frangının neredeyse tüm para birimleri karşısındaki değer artışı, özellikle gelişmekte olan piyasalardaki para birimleri ve ABD doları karşısında devam etti. Genel olarak, satışlar üzerindeki olumsuz kur etkisi yüzde 5'in üzerinde.

Bölgelerdeki gelişmeler, yerel kısıtlamaların süresi ve boyutundan büyük ölçüde etkilenerek, büyük farklılıklar gösterdi. Yerel para birimlerine baktığımızda, Avrupa'da satışlarda yalnızca yüzde 2,7'lik hafif bir düşüşle sonuçlandı. İskandinavya ve Orta Avrupa'da büyüme ve Güney Avrupa'da tek haneli üst düzey düşüşlerle birlikte net bir kuzey-güney ayrımı vardı. Kuzey Amerika da yalnızca yüzde 4,3'lük bir yerel düşüşle sevindirdi. Doğu Avrupa/Orta Doğu/Afrika bölgesinde (-% 8,2), Latin Amerika'da (-% 8,1) ve Asya/Pasifik'te (-% 7,0), ülkeden ülkeye önemli farklılıklar ile önemli düşüşler kaydedildi. Örneğin Çin ve Rusya'da ümit verici bir büyüme sağlanırken, özellikle Güneydoğu Asya ve Körfez Ülkelerinde daha büyük bir düşüş yaşandı.

Hilti Grup, bu yıl için bölgeden bölgeye değişecek ve büyük ölçüde önümüzdeki aylarda koronavirüs pandemisinin seyrine bağlı olacak ılımlı bir ekonomik iyileşme bekliyor.

2020 satışlarında önceki yıla göre büyüme

Milyon CHF

Milyon CHF

CHF bazında değişim (%)