Image alt text (optional)

Hilti ve İnşaat Robotları Şirketi Canvas Stratejik Ortaklığını Duyurdu

Schaan, Lihtenştayn - 13 Mart 2023 — Hilti, insanları cesur yeni yöntemlerle inşa etmeye teşvik etmeyi amaçlayan robotik alçıpan çözümü geliştiren bir inşaat robotu şirketi olan Canvas ile stratejik bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Bu ortaklık, Hilti'nin 2020'de dünyanın ilk yarı otonom tavan delme robotu olan Jaibot'u piyasaya sürmesinin ardından robotik inovasyonda önemli bir yeni adımın başlangıcını işaret ediyor. Kullanılmayan potansiyelin kapılarını aralayacak olan ve nitelikli çalışanlar için yeni bir üretkenlik ve güvenlik çağını başlatıyor.

Merkezi San Francisco'da bulunan ve 2017'de Boston Dynamics, MIT ve Stanford'un kıdemlileri tarafından kurulan Canvas, yapay zeka ve makine öğreniminin gücünden yararlanan yetenekli çalışanlar için yeni bir araç sınıfı oluşturmak üzere iş birliğine dayalı robotik ve makine öğrenimindeki ilerlemelerden yararlanıyor. Canvas, bugüne kadar çalışmaların gösterdiği gibi, işle ilgili kas-iskelet sistemi bozukluğu vakalarının en yaygın olduğu ve dört çalışandan birinde bu tür etkilerle karşılaşan alçıpan kaplamaya odaklandı.

Canvas'ın robotu, hem seviye 5 hem de seviye 4 alçıpan kaplamalarını, benzer geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha kısa sürede ve daha yüksek düzeyde güvenlik ve güvenilirlikle uygulayabilir. Manuel uygulamanın aksine, işin büyük çoğunluğunu yükseklikte yapmak için ıslak bant ve teleskoplar üzerine 4,5 metreye kadar tek bir tutarlı derz dolgu macunu tabakası uygular. Tekrarlayan hareket yaralanmalarını azaltır ve zımparalamanın ürettiği tozun %99,9'unu yakalar.

Ortaklığın bir parçası olarak Hilti, Jaibot platformuna dayalı gelecekteki Canvas sistemleri için üretim sorumluluklarını üstlenecek ve Canvas'a bitirme robotlarına yönelik büyük talebi karşılamak için güvenilir ve geliştirilebilir bir küresel tedarik sağlayacak.

İcra Kurulu Üyesi Thomas Hillbrand “Hilti'de amacımız inşaatı daha iyi hale getirmek. Bunu, kaynaklarımızı yüklenici üretkenliğini, işçi sağlığı ve güvenliğini ve sürdürülebilirliği artırmaya yardımcı olan yenilikçi donanım, yazılım ve hizmetlere odaklayarak yapıyoruz,” diye belirtti.

"Ortak değerlerimiz Hilti ve Canvas'ı bir araya getiriyor ve Canvas'ın robotik ve yapay zekanın gücüyle çalışmanın daha iyi yollarını yeniden tasarlamasını desteklemekten heyecan duyuyoruz."

Canvas-Hilti ortaklığı, inşaat robotları şirketini değişim için hazır bir sektörde küresel olarak ölçeklenecek şekilde konumlandırıyor. Ortaklık, Canvas'ın alçıpan endüstrisinin kronik ve büyüyen işgücü sorununu çözmesine yardımcı olurken aynı zamanda şantiyeyi daha temiz, daha güvenli ve işi yapan insanlar için daha az yorucu hale getirecek.

Medya araştırmaları için

Rhizlaine Benabid