Hıltı Grup Yıla Büyüme İle Başlıyor

Hilti group begins year with further growth

Schaan (FL), 17 Mayıs 2022 – 2022'nin ilk dört ayında Hilti Group yüzde 5,6'lık bir satış artışı elde ederek 2.033 milyon CHF'ye ulaştı. Yerel para birimlerinde büyüme geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,0'a ulaştı.

"Küresel arz darboğazları, hammadde, enerji ve ulaşım için büyük fiyat artışları ile birleştiğinde, Ukrayna'daki savaş ve Çin'deki mevcut kapanmalar tarafından daha da şiddetlendi. Arka planda gerçekleşen bu olaylara rağmen, devam eden büyümemiz cesaret verici. Ancak, ilk dört ay, 2022'nin geçen yıla göre çok daha zorlu olacağını gösterdi" diye açıklıyor CEO Christoph Loos.

İsviçre Frangı'nın değer kazanması yeniden hızlandı ve Ocak-Nisan döneminde satışlar üzerinde 3,4 puanlık negatif kur etkisine yol açtı.

Avrupa bölgesinde Hilti Group, özellikle Kuzey ve Güney Avrupa'daki olumlu gelişmeyle yerel para birimlerindeki satışlarını yüzde 8,8 oranında artırdı. Amerika'da, Latin Amerika'daki orantısız büyümenin sürekli desteğiyle artış yüzde 10,9'a ulaştı. Asya ülkelerindeki COVID-19 kısıtlamalarından etkilenen Asya/Pasifik sadece küçük bir büyüme kaydetti (+%1,1). Doğu Avrupa / Orta Doğu / Afrika bölgesi, Ukrayna'daki savaşın etkilerinin ve Rusya'ya yönelik ilgili yaptırımların ancak önümüzdeki aylarda iş sonuçlarında görünür hale gelmesi nedeniyle çift haneli satış büyümesi (+15.4) kaydetti.

Zorlu piyasa ortamı ve açıklanan faiz oranları, inşaat sektöründe ekonomik yavaşlama olasılığını artırıyor. Bununla birlikte, Hilti Group, esas olarak fiyat artışları nedeniyle tüm yıl için yerel para birimlerinde çift haneli satış büyümesi beklemeye devam ediyor.

Ocak-Nisan 2022'de bir önceki yıla göre satış büyümeleri

1-4/2022

CHF milyon

1-4/2021

CHF milyon

CHF Değişimi (%)

Yerel para biri değişimi (%)

Avrupa

3.5

8.8

Amerika

13.0

10.9

Asya/Pasifik

-1.3

1.1

Doğu Avrupa / Orta Doğu / Afrika

6.8

15.4

Hilti Grup

5.6

9.0

Hilti Grup, dünya çapındaki inşaat ve enerji sektörlerine teknolojik olarak lider ürünler, sistemler, yazılımlar ve hizmetler sunmaktadır. 120'den fazla ülkede yaklaşık 31.000 ekip üyesiyle şirket, doğrudan müşteri ilişkileri, kalite ve yeniliği temsil eder. Hilti, 2021'de yıllık yaklaşık 6 milyar CHF'lik satış gerçekleştirdi. Hilti Grup'un genel merkezi, kurulduğu 1941 yılından bu yana Schaan, Lihtenştayn'da bulunuyor. Hilti Grup'un stratejik yönelimi, değer veren ve performans odaklı bir kültüre ve tutkuytla coşkulu müşteriler yaratma ve daha iyi bir gelecek inşa etme hedeflerine dayanmaktadır.