HILTI İnovasyonları En İyi Tasarım Ödüllerini Kazandı

Hilti Innovations Win Top Design Awards

Schaan (FL), 20 Haziran 2022 – Bu yıl, iF ve Red Dot jürileri, tasarım kalitesi ve yenilik derecelerini inceleyerek dört yeni Hilti ürününü ödüllendirdi. En az ikisi Red Dot "En İyinin En İyisi" kategorisi kazananları oldu.

Yeni nesil TE 3000-AVR kırıcı delicinin en üst sıralarda yer alması tesadüf değil, çünkü teknik ve ergonomik bir atılıma işaret ediyor: Önceki modele kıyasla performans seviyesi yüzde 40 artarken ağırlık 3 kg azaldı ve titreşim seviyeleri yüzde 10 oranında azaltıldı. Sonuç olarak, tamamen elektrikli 45 kg'lik kırıcı delici performans seviyesine ulaşabiliyor ama yaklaşık üçte bir daha hafif ve CO2 emisyonu içermiyor. Gövdedeki titreşim sönümleme ile birleştirilmiş ayrık tutma kollarıyla, rahat kullanım ve daha ergonomik koşullar sağlıyor.

Hilti Innovations Win Top Design Awards Video

İkinci Red Dot kategorisi kazananı, DX 6 tam otomatik çivi çakma tabancasıdır. Yeni kontrol sistemi, üretkenlik ve sezgisel kullanım açısından önemli ilerlemeler getiriyor. Hassas güç ayarı, tek kartuş sınıfı kullanarak çok daha geniş bir uygulama alanının yanı sıra beton, kumtaşı, duvar veya çelik üzerinde daha düzgün ve doğru tespitler sağlar. Paket, el aleti verilerine, kullanım talimatlarına ve hizmetlere entegre ağ ile tamamlanır.

iF ve Red Dot kalite mühürleri ayrıca DSW 1510-CA elmas tel testereye ve AG 4S-A22 akülü açılı taşlama makinesine de verildi. Elmaslı tel testere esas olarak daha büyük yapısal ayarlamalar için kullanılır. Bu tür zorlu uygulamalarda güvenlik ve kullanım kolaylığı çok önemlidir. Hilti, bu talebi, otomatik tel gerdirme ve kesme yönlendirmesinin yanı sıra kablosuz uzaktan kumandayı içeren "hepsi bir arada" sürücü ünitesiyle karşılar. AG 4S-A22 akülü taşlama makinesinin geliştirilmesi sırasında da güvenli çalışma odak noktasıydı. Bu el aletleri, uzun süreler boyunca çok çeşitli konumlarda kullanılsalar bile, kullanımı kolay ve kullanımı rahat kalmalıdır. Keskin kenarları olmayan inceltilmiş tutamak ve mekanik bileşenlerin dengeli yerleşimi ile ergonomi iyileştirilmiştir. Hilti'nin Aktif Tork Kontrolü (ATC) sistemi, disk sıkışırsa el aletinin gövdesinin kontrolsüz bir şekilde dönmesini durdurur.

iF ve Red Dot ürün tasarımı yarışması jürileri, başvuruları öncelikle tasarım ve ergonomi, yenilik derecesi ve ürün kalitesi ve işlevselliği açısından değerlendirir.

TE 3000-AVR
DX 6