HILTI, Lihtenştayn'da En Büyük Güneş Enerjisi Tarlasını İnşa Ediyor

Hilti builds largest solar installation in Liechtenstein

Schaan (FL), 27 Nisan 2022 – Hilti, 2022'nin sonunda Lihtenştayn'daki en büyük fotovoltaik tesisini Schaan'daki merkezinde kuracak. Yaklaşık 1.5 futbol sahası alanına kurulan 4600'den fazla güneş modülü, gelecekte Hilti Kampüsü'ne güneş enerjisi sağlayacak.

Ağustos ayının sonundan itibaren, Hilti'nin Schaan kampüsünün yaklaşık 9000 m2'sine toplam 1,7 MWp'lik güneş panelleri kurulacak. Fotovoltaik sistem, kapalı otoparkın, İnovasyon Merkezi'nin çatılarına ve ayrıca açık bir alana kurulacak. 2022'nin sonunda yapılması planlanan devreye alma tarihinden itibaren, fotovoltaik modüller yılda toplam 1800 MWh güneş enerjisi üretecek. Bu da yaklaşık 720 hanenin yıllık enerji tüketimine tekabül ediyor.

Yeşil enerjinin %100'ü sahada kullanılacaktır. Tüm güneş enerjisi santrali, şirket merkezinin tüm elektrik talebinin yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacaktır. Kalan elektrik tüketimi, yalnızca şirketin 2020'den beri dünya çapındaki tüm Hilti lokasyonları için tedarik ettiği sertifikalı yeşil elektrik tarafından karşılanacak.

Güneşten beslenen 60 yeni şarj istasyonu

Şirketin çatısında üretilen elektrik ayrıca kapalı otoparkta bulunan 60 adet ek şarj istasyonu ile çalışanların hizmetine sunulacak. CEO Christoph Loos, "Ekiplerimiz işyerlerinde yeni inovasyonlar üzerinde çalışırken bir yandan da elektrikli araçları tam anlamıyla güneş tarafından besleniyor. Üretilen güneş enerjisini kullanmak çalışanlarımız için ücretsiz olacak. Bu hem çalışanlarımıza hem de çevreye fayda sağlayacak. Aynı zamanda çalışanlarımızı kendi günlük yaşamlarını daha iklim dostu hale getirmeye teşvik etmek istiyoruz."

Yeni şarj istasyonları, şirketin "yeşil mobilite" konseptinin bir parçası. Konsept, elektromobiliteyi teşvik etmenin yanı sıra, çalışanları örneğin bisikletlerini, toplu taşıma araçlarını veya ortak araçlarını kullanarak daha çevre dostu bir şekilde çalışmaya motive etmeyi amaçlayan teşvik programlarını içerir. Şirketin CO2 azaltımı alanındaki çeşitli girişimlerinin hedefi, grubun Lihtenştayn genel merkezi ve küresel olarak 2023 yılına kadar CO2 nötrlüğüne ulaşmaktır.

HILTI'de SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK | Genel Merkezde Güneş Tarlası

Hilti'de SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK  | Genel Merkezde Güneş Paneli Kurulumu

Hilti Group, dünya çapındaki inşaat ve enerji sektörlerine teknolojik olarak lider ürünler, sistemler, yazılımlar ve hizmetler sunmaktadır. 120'den fazla ülkede yaklaşık 31.000 ekip üyesiyle şirket, doğrudan müşteri ilişkileri, kalite ve yenilik anlamına gelir. Hilti, 2021'de yıllık yaklaşık 6 milyar CHF'lik satış gerçekleştirdi. Hilti Group'un genel merkezi, kurulduğu 1941 yılından bu yana Schaan, Lihtenştayn'da bulunuyor. Şirket, uzun vadeli sürekliliğini sağlayan Martin Hilti Family Trust'ın özel mülkiyetindedir. Hilti Group'un stratejik yönelimi, özenli ve performans odaklı bir kültüre ve hevesli müşteriler yaratma ve daha iyi bir gelecek inşa etme hedeflerine dayanmaktadır.